westfriese krullen

Dut typisch Westfriese amandelkoekie kenne ze onderhand in heel Nederland, deur de ampartige krulvorm van ‘t koekie. Deuze vorm van amandelkrulle kroige de koekies pas neidat ze bakt Benne en toidens ‘t ofkoele over ‘n stok hongen worre. Wie dut nou bedocht het, wete we niet, maar de Westfriese bakkers Benne nogal dwars en oigenwois. Ze hewwe nooit an dut nuwerwisse gedoe meedein. “Weerom moeilijk doen as ‘t makkelijk ken?!” De bakkers bakke allemaar maf hullie oigen Amandelkrulle: ‘t recept is ‘t zelfd, maar zonder die malle krul d’r in. Deerdeur herkent U vanof ‘n ofstand al dfe echte Westfriese Amandelkrul! Lekker bai ‘n high-tea, ois, of z├┤ bai de koffie. Skoftig lekker!

Dit typisch Westfriese koekje in inmiddels in heel Nederland beken door de typische krulvorm van het amandelkoekje. Deze vorm van amandelkrullen ontstaat pas wanneer de koekjes gebakken zijn en tijdens het afkoelen over een stok worden gehangen. Wie dit exact heeft verzonnen is niet bekend, maar in Westfriesland zijn de bakkkers nogal dwars en eigenwijs. Zo hebben ze nooit aan die trend meegdaan. “Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?!” De bakkers bakken nog steeds hun eigen Amandelkrullen: hetzelfde recept maar zonder die “rare” krul erin. Hierdoor herkent u van een afstand al de echte Westfriese Amandelkrul! Lekker bij een high-tea, ijsdessert of zo bij de koffie. Skoftig lekker!



Aantal
€ 4
60
Voeg toe aan winkelmand

Productinformatie

Allergene stoffen

Gluten, Ei, Noten, Tarwe, Amandelen

Bewaaradvies

Houdbaarheid: ca. 90 dag(en).